Strona główna1 » Polityka prywatności i cookies
Wybierz parametry:
Sprzęt wędkarski
Kontakt
  • Sklep wędkarski Fisker.pl
    ul. Jedności Narodowej 3
    72-400 Kamień Pomorski
    woj. zachodniopomorskie
  • E-mail:sklep@fisker.pl
  • Telefon+48 723 80 70 70
  • Godziny działania sklepuInternet: 24h
    Sklep stacjonarny:
    pon. - pt.: 9.00 - 17.00
    sobota: 9.00 - 13.00

Polityka prywatności i cookies

Polityka prywatności Fisker.pl

Podanie danych osobowych, a także zgoda na ich przetwarzanie są całkowicie dobrowolne. Wszelkie przekazane nam dane osobowe są przetwarzane wyłącznie w zakresie i celu, na jaki wyraziłeś zgodę. W przypadku, gdy postanowisz jednak nie podawać nam niezbędnych do realizacji zamówienia danych i nie wyrazisz zgody na ich przetwarzanie, niestety nie będziemy mogli zrealizować Twojego zamówienia.

Prosimy, abyś pamiętał, że w każdej chwili masz prawo do aktualizacji lub całkowitego usunięcia swoich danych osobowych. Możesz to zrobić samodzielnie, jak i korzystając z naszej pomocy, której chętnie udzielimy.

Zapewniamy Cię, że nasza firma przestrzega restryktywnej polityki bezpieczeństwa danych osobowych. Poniższe informacje zostały przygotowane z uwzględnieniem RODO, czyli Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).
Twoje dane osobowe są u nas bezpieczne i dokładamy wszelkich starań, aby poziom ten z roku na rok był coraz wyższy. Wierzymy, że zapoznanie się z naszą polityką prywatności pozwoli Ci poczuć się bezpiecznie i cieszyć zakupami w Fisker.pl


I. Kto jest administratorem danych osobowych Fisker.pl?
Administratorem danych osobowych Fisker.pl (dalej Administrator), czyli odpowiedzialnym za zapewnienie bezpieczeństwa Twoich danych osobowch jest:
GRAFFART Tomasz Czekała
Jarszewo 57
72-400 Kamień Pomorski
NIP: 852-218-74-96
REGON: 811907778

II. Jak chronimy Twoje dane osobowe?
Administrator zastosował środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych zgodne z wymaganiami określonymi w obowiązujących przepisach o ochronie danych osobowych. Uwzględniono: rozporządzenie Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych (Dz. U. Nr 100, poz. 1024); wytyczne Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych; Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE.

Do najważniejszych elementów systemu ochrony danych osobowych należą:

  1. Certyfikat PositiveSSL firmy COMMODO. Gwarantuje on, że komunikacja pomiędzy Twoim komputerem, a Fisker.pl jest szyfrowana 128 bitowym kluczem.
  2. Dostęp do Twoich danych osobowych, mają tylko ci pracownicy Fisker.pl, którzy zostali przeszkoleni zgodnie z polityką bezpieczeństwa danych osobowych i dają gwarancję ich bezpieczeństwa.
  3. System IT Fisker.pl spełnia wszelkie standardy ochrony danych osobowych.
Administrator dopełnił wszelkich prawem przewidzianych obowiązków w zakresie ochrony danych osobowych.


III. Dlaczego i o jakie Twoje dane osobowe prosimy?

A. Rejestracja
W trakcie rejestracji prosimy o podanie danych niezbędnych do założenia konta w Fisker.pl, dzięki czemu nie musisz przy każdym kolejnym zakupie tracić czasu na ponowne wypełniania całego formularza zamówienia. Rejestrując się oszczędzasz czas i pieniądze, gdyż zarejestrowani klienci uczestniczą w programie lojalnościowym i mogą uzyskać rabaty za wcześniej dokonane zakupy.

Zarejestrowany klient po zalogowaniu ma również możliwość weryfikacji statusu złożonego zamówienia i historii dokonanych zakupów. Zarejestrowany i zalogowany klient w każdej chwili może samodzielnie poprawiać, uzupełniać dane z Fisker.pl

W trakcie rejestracji prosimy o:
  • imię i nazwisko – niezbędne nam do wystawienia później dokumentu sprzedaży i zaadresowania przesyłki;
  • adres (ulica, numer domu/lub numer domu i lokalu, kod pocztowy i miasto) – niezbędny nam później do zaadresowania przesyłki;
  • e-mail – niezbędny do logowania do Fisker.pl i komunikacji związanej z korzystaniem z Fisker.pl
  • numer telefonu – niezbędny w przypadku wyboru niektórych metod dostawy (wymagany przez przewoźników)

Dane przechowujemy przez 5 lat od ostatniego logowania do sklepu.


B. Złożenie zamówienie
W trakcie składania zamówienia prosimy o podanie nam danych niezbędnych do realizacji zamówienia, które w przypadku zarejestrowanych i zalogowanych Klientów częściowo pobierane są automatycznie z danych podanych przy rejestracji.

Przy składaniu zamówienia prosimy o podanie:

  • imię i nazwisko lub nazwa firmy/instytucji – niezbędne do wystawienia dokumentu sprzedaży i zaadresowania przesyłki;
  • adres (ulica, numer domu/lub numer domu i lokalu, kod pocztowy i miasto) – niezbędny do zaadresowania przesyłki;
  • e-mail – niezbędny do komunikacji związanej z realizacją zamówienia;
  • numer telefonu – niezbędny w przypadku wyboru niektórych metod dostawy (wymagany przez przewoźników).
W przypadku, kiedy przy składaniu zamówienia Klient wybierze dostawę na inny adres niż wskazany przy rejestracji lub składaniu zamówienia, prosimy dodatkowo o podanie:
  • imię i nazwisko lub nazwa firmy/instytucji – niezbędne nam do zaadresowania przesyłki;
  • adres (ulica, numer domu/lub numer domu i lokalu, kod pocztowy i miasto) – niezbędny do zaadresowania przesyłki;
  • numer telefonu do odbiorcy przesyłki – niezbędny w przypadku wyboru niektórych metod dostawy (wymagany przez przewoźników).
W przypadku, kiedy przy składaniu zamówienia Klient wybierze wystawienie dokumentu sprzedaży na inne dane, niż wskazane przy rejestracji lub składaniu zamówienia, prosimy dodatkowo o podanie:
  • imię i nazwisko lub nazwa firmy/instytucji – niezbędne do wystawienia dowodu sprzedaży;
  • adres (ulica, numer domu/lub numer domu i lokalu, kod pocztowy i miasto) – niezbędne do wystawienia dowodu sprzedaży;
  • numer NIP – niezbędny do wystawienia dowodu sprzedaży.

Dane podane w trakcie składania zamówienia są przetwarzane przez Fisker.pl i następujące podmioty w podanym poniżej zakresie:
  • imię i nazwisko, adres, telefon, e-mail wskazane jako adres dostawy przekazywane są firmom przewozowym w postaci etykiety/listu przewozowego będącego jednocześnie zleceniem doręczenia przesyłki w zależności od wybranego rodzaju przesyłki przekazywane są :
    • Poczta Polska
    • DPD
    • InPost

W przypadku skorzystania z płatności z wykorzystaniem zewnętrznego systemu płatności, wszelkie dane podane po przejściu na stronę operatora płatności pozostają zarejestrowane wyłącznie w jego bazie i nie są w żaden sposób dostępne lub przechowywane przez Fisker.pl

Fisker.pl współpracuje z następującymi operatorami płatności:
  • First Data Polska S.A. operatora serwisu Payeezy
Dane przechowujemy przez okres 5 lat od zakończenia roku kalendarzowego, następującego po roku, w którym wystawiono dokument sprzedaży. Jest to zgodne ze stosownymi przepisami mówiącymi o czasie przechowywania dokumentów księgowych.

C. Subskrypcja newslettera
W przypadku subskrypcji newslettera oraz wyrażenia zgody na jego otrzymywanie w procesie rejestracji lub składania zamówienia prosimy jedynie o podanie adresu e-mail, na który przesyłane będę informacje handlowe od Administratora, z których w każdej chwili możesz zrezygnować logując się na swoje konto w Fisker.pl lub klikając link anulujący subskrypcję i znajdujący się w stopce każdego newslettera.

Dane podane w trakcie subskrypcji newslettera są tylko przetwarzane przez Fisker.pl


IV. Twoje dane osobowe, które pobierane są automatycznie po wejściu na Fisker.pl

A. Fisker.pl (serwer)
System informatyczny, z którego korzysta Fisker.pl automatycznie gromadzi w logach dane związane z urządzeniem, z którego korzystasz łącząc się z Fisker.pl. Dane te gromadzone są jedynie w celach statystycznych i dotyczą: typu urządzenia, systemu operacyjnego, rodzaju przeglądarki internetowej, rozdzielczości ekranu, głębi kolorów, IP, dostawcy usług internetowych, czy adres wejścia na Fisker.pl i są wykorzystywane jedynie w procesie optymalizacji Fisker.pl w celu zapewnienia jak największej wygody korzystania.

Dane te nie są nigdy łączone z danymi podanymi, o których mowa w III części i stanowią jedynie materiał do analizy statystycznej i mechanizmów korygowania błędów systemowych.


B. Fisker.pl (cookies)
Fisker.pl wykorzystuje technologię „cookies”, czyli plików tekstowych umieszczanych na Twoim urządzeniu, w celu umożliwienia Fisker.pl rozpoznania Ciebie i dostosowania Fisker.pl do Twoich potrzeb.

Fisker.pl wykorzystuje cookies do:
  • zapamiętania zalogowania (sesja trwa 30 minut, po czym cookie jest kasowane);
  • zapamiętania zawartości Twojego koszyka (sesja trwa 30 dni, po czym cookie jest kasowane);
  • zapamiętania Twoich preferencji wyświetlania Fisker.pl (sesja trwa 30 dni, po czym cookie jest kasowane);
  • tworzenia statystyk i raportów oglądalności funkcjonowania Fisker.pl
W przypadku, gdy nie zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies możesz zablokować ich umieszczenie odpowiednio konfigurując swoja przeglądarkę internetową. Informacje jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej. Niestety w przypadku zablokowania plików cookies pochodzących z Fisker.pl nie możemy zagwarantować jego poprawnego działania.

Jeżeli zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies, ale po zakończeniu odwiedzin w Fisker.pl chciałbyś je skasować, możesz to zrobić bez ryzyka, a informacje o tym jak to zrobić, znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej.



C. Google Analytics (cookies)
Google Analytics wykorzystuje technologię „cookies”, czyli plików tekstowych umieszczanych na Twoim urządzeniu, w celu umożliwienia przeanalizowania przez Fisker.pl źródeł ruchu i sposobu, w jaki odwiedzający korzystają z niego.
Google gromadzi na swoich serwerach dane pozyskane z umieszczania na urządzeniach plików cookies i korzysta z tych informacji w celu tworzenia raportów i świadczenia innych usług związanych z ruchem i korzystaniem z Internetu.
Google może również przekazywać te informacje osobom trzecim, jeżeli będzie zobowiązana to uczynić na podstawie przepisów prawa lub w przypadku, gdy osoby te przetwarzają takie informacje w imieniu Google.

Dane te nie są nigdy łączone z danymi podanymi, o których mowa w III części i stanowią jedynie materiał do analizy statystycznej i mechanizmów korygowania błędów systemowych.

Jeżeli nie zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies możesz zablokować ich umieszczenie odpowiednio konfigurując swoja przeglądarkę internetową. Informacje jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej. Niestety w przypadku zablokowania plików cookies Google nie możemy zagwarantować poprawnego działania Fisker.pl

Jeżeli zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies Google, ale po zakończeniu odwiedzin w Fisker.pl chciałbyś je skasować, możesz to zrobić bez ryzyka, a informacje o tym jak to zrobić, znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej.



D. Google AdWords (cookies)
Google AdWords wykorzystuje technologię „cookies”, czyli plików tekstowych umieszczanych na Twoim urządzeniu, w celu umożliwienia przez Fisker.pl oceny poprawności i skuteczności prowadzonej działalności reklamowej z wykorzystaniem sieci AdWords.
Google gromadzi na swoich serwerach dane pozyskane z umieszczania na urządzeniach plików cookies i korzysta z tych informacji w celu tworzenia raportów i świadczenia innych usług związanych z ruchem i korzystaniem z internetu.
Google może również przekazywać te informacje osobom trzecim, jeżeli będzie zobowiązane to uczynić na podstawie przepisów prawa lub w przypadku, gdy osoby te przetwarzają takie informacje w imieniu Google.

Dane te nie są nigdy łączone z danymi podanymi, o których mowa w III części i stanowią jedynie materiał do analizy statystycznej i mechanizmów korygowania błędów systemowych.

Jeżeli nie zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies możesz zablokować ich umieszczenie odpowiednio konfigurując swoja przeglądarkę internetową. Informacje jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej. Niestety w przypadku zablokowania plików cookies Google nie możemy zagwarantować poprawnego działania Fisker.pl

Jeżeli zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies Google, ale po zakończeniu odwiedzin w Fisker.pl chciałbyś je skasować, możesz to zrobić bez ryzyka, a informacje o tym jak to zrobić, znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej.



V. Polityka prywatności bezpieczeństwa partnerów Fisker.pl
Fisker.pl bardzo starannie dobiera swoich partnerów biznesowych i równie starannie weryfikuje zamieszczanie w Fisker.pl linki do innych stron internetowych. Fisker.pl nie odpowiada jednak za standard i politykę ochrony prywatności stosowaną przez właścicieli, operatorów czy administratorów tych stron. Dlatego zalecamy weryfikację każdego z naszych partnerów w zakresie własnym i samodzielne podjęcie decyzji, czy chcesz powierzyć im Twoje dane osobowe.

Google – https://www.google.pl/intl/pl/policies


VI. Udostępnianie Twoich danych osobowych
W szczególnych sytuacjach, w których obowiązujące prawo nakazuje administratorowi udostępnienie zebranych danych organom państwowym, Fisker.pl dane takie udostępni. Za wyjątkiem tych sytuacji, Twoje dane osobowe będą ujawnianie wyłącznie w zakresie, celu i podmiotom wymienionym w niniejszej polityce. Podmioty jakim mogą być przekazywane dane należą: banki, biura księgowo-rachunkowe, dostawcy usług informatycznych, firmy kurierskie. W takim przypadku zawieramy z tymi podmiotami stosowne umowy powierzenia, gwarantujące najwyższy standard ochrony i zachowanie poufności oraz bezpieczeństwa danych osobowych, a także ich wykorzystanie jedynie w celu realizacji umownego lub prawnego obowiązku Administratora Danych Osobowych.


VII. Zmiana polityki bezpieczeństwa Fisker.pl
Fisker.pl zastrzega sobie prawo zmiany polityki prywatności, o ile będzie wymagać tego obowiązujące prawo, ulegną zmianie warunki technologiczne funkcjonowania Fisker.pl lub zmiana będzie wprowadzać standard wyższy od minimum wymaganego prawem.

O takiej zmianie Fisker.pl powiadomi drogą elektroniczną (na wskazany przy rejestracji e-mail).
Aktualny tekst polityki prywatności zawsze znajduje się pod adresem:
http://www.fisker.pl/polityka-prywatnosci-i-cookies-pm-25.html


VIII. Twoje uprawnienia
Obowiązujące przepis w stosunku do Twoich danych osobowych dają Ci prawo do:
  • dostępu do Twoich danych osobowych,
  • ich sprostowania,
  • usunięcia,
  • ograniczenia przetwarzania,
  • żądania przeniesienia danych do innego administratora,
  • wniesienia w dowolnym momencie sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych,
  • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Prawa te są niezbywalne i nie mogą być ograniczane. Skontaktuj się z nami, chętnie udzielimy Ci pomocy i informacji, jeśli zechcesz skorzystać ze swoich praw.


IX. Kontakt
Fisker.pl kontaktuje się z Tobą korzystając z podanego e-maila, a tylko w szczególnych sytuacjach korzystamy z podanego przez Ciebie numeru telefonu.

W przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości co do polityki prywatności i bezpieczeństwa Twoich danych osobowych zachęcamy do kontaktu pod naszym numerem telefonu 723 80 70 70
lub e-mail: sklep@fisker.pl
W przypadku chęci aktualizacji lub usunięcia Twoich danych osobowych, o ile nie możesz lub nie chcesz zrobić tego samodzielnie, prosimy o kontakt pod naszym numerem telefonu 723 80 70 70
lub e-mail: sklep@fisker.pl

W powyższych sprawach można również korespondować z nami pod adresem siedziby firmy:
GRAFFART Tomasz Czekała
Jarszewo 57
72-400 Kamień Pomorski

lub adresem sklepu:
Sklep wędkarski Fisker.pl
ul. Długosza 12E

72-400 Kamień Pomorski
 
Kamień Pomorski, 25 maja 2018 roku

Przejdź do strony głównej

Zobacz nowości w naszym sklepie wędkarskim

Super hit

  • Wobler DAM Effzett Jerkstar wolnotonący 14 cm / 52,7g - Bream

    Wobler DAM Effzett Jerkstar wolnotonący 14 cm / 52,7g - Bream

    Wobler DAM Effzett Jerkstar wolnotonący 14 cm / 52,7g - Bream. Przynęta przy której główną rolę odegrało realistyczne odwzorowanie naturalnego pożywienia najpopularniejszych drapieżników, szczupaka i sandacza. Wszystkie technologie użyte do produkcji…
    27,00 zł
    szt. Do koszyka
  • Wobler Jaxon Classic pływający 11cm / 20g - kolor RH

    Wobler Jaxon Classic pływający 11cm / 20g - kolor RH

    Wobler Jaxon Classic pływający 11cm / 20g kolor RH. Klasyczny kształt, sprawdzony w boju. Pracą przypomina płynącą osłabioną rybkę słaniającą się na boki. Przynęta doskonale sprawdzi się zarówno na jeziorowe drapieżniki jak i rzeczne.
    17,00 zł
    szt. Do koszyka
  • Wobler kaczka Savage Gear 3D Suicide Duck 10.5 cm / 28g - 02 Yellow

    Wobler kaczka Savage Gear 3D Suicide Duck 10.5 cm / 28g - 02 Yellow

    Wobler kaczka Savage Gear 3D Suicide Duck 10.5 cm / 28g - 02 Yellow. Super realistyczna imitacja kaczki pracującej powierzchniowo, naładowanej innowacyjnymi rozwiązaniami! Poziom precyzji odwzorowania, osiągnięty dzięki skanowaniu 3D prawdziwych kaczątek…
    60,00 zł
    szt. Do koszyka
  • Ripper Mikado Fishunter /  7cm - kolor  10

    Ripper Mikado Fishunter / 7cm - kolor 10

    Ripper Mikado Fishunter / 7cm - kolor 10. Ripper Fishunter to przynęta, w której zastosowano nowe tworzywo o wyjątkowo wysokim wskaźniku sprężystości. Przekonstruowanie układu korpus-ogonek-łopatka pozwoliło uzyskać przynętę o niespotykanie agresywnej…
    1,20 zł
    szt. Do koszyka
  • Ripper Mikado Fishunter /  8cm - kolor  11

    Ripper Mikado Fishunter / 8cm - kolor 11

    Ripper Mikado Fishunter / 8cm - kolor 11. Ripper Fishunter to przynęta, w której zastosowano nowe tworzywo o wyjątkowo wysokim wskaźniku sprężystości. Przekonstruowanie układu korpus-ogonek-łopatka pozwoliło uzyskać przynętę o niespotykanie agresywnej…
    1,80 zł
    szt. Do koszyka
  • Ripper Mikado Fishunter /  8cm - kolor 02T

    Ripper Mikado Fishunter / 8cm - kolor 02T

    Ripper Mikado Fishunter / 8cm - kolor 02T. Ripper Fishunter to przynęta, w której zastosowano nowe tworzywo o wyjątkowo wysokim wskaźniku sprężystości. Przekonstruowanie układu korpus-ogonek-łopatka pozwoliło uzyskać przynętę o niespotykanie agresywnej…
    2,80 zł
    szt. Do koszyka
  • Ripper Mikado Fishunter /  8cm - kolor 02TRT

    Ripper Mikado Fishunter / 8cm - kolor 02TRT

    Ripper Mikado Fishunter / 8cm - kolor 02TRT. Ripper Fishunter to przynęta, w której zastosowano nowe tworzywo o wyjątkowo wysokim wskaźniku sprężystości. Przekonstruowanie układu korpus-ogonek-łopatka pozwoliło uzyskać przynętę o niespotykanie agresywnej…
    2,80 zł
    szt. Do koszyka
  • Błystka obrotowa Mepps Aglia Platium 3 / 6.5g - Green Vert

    Błystka obrotowa Mepps Aglia Platium 3 / 6.5g - Green Vert

    Błystka obrotowa Mepps Aglia Platium 3 / 6.5g - Green Vert. Aglie Platium, podobnie jak podstawowe modele, to błystki skuteczne na każdej wodzie i na każdą rybę. Metalizowane kolory świetnie wabią szczupaki, szczególnie na wodach stojących, a także pstrągi…
    15,90 zł
    szt. Do koszyka

Producenci sprzętu wędkarskiego w naszym sklepie wędkarskim

  • Bait Breath
  • Berkley
  • DAM
  • Delalande
  • Deputat
  • Dragon
  • Eiger
  • Gamakatsu
  • Hansen
  • iMax
  • Jaxon
  • Kamatsu
  • Konger
  • Lovec-Rapy
  • Lucky John
  • MEIHO
  • Mepps
  • Mikado
  • MUGGA
  • Mustad
  • Okuma
  • Owner
  • Polsping
  • Prologic
  • Prosperplast
  • Quantum
  • Reins
  • Robinson
  • Ron Thompson
  • Ryobi
  • Salmo
  • Savage Gear
  • Scierra
  • Selion
  • Stonfo
  • TAPS Woblery Kujawskie
  • Traper
  • Wob-Art
  • York
  • Z-MAN
alt
Internetowy

sklep wędkarski

Fisker.pl zaprasza na zakupy.
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl